Marknadskommittén

Lördag den 18:e augusti 2018

Marknadskommittén

Marknadskommittén är den grupp av människor som ideellt jobbar med att arrangera marknaden år efter år.

Vi träffas för första gången i februari för ett uppstartsmöte, där vi börjar smida planerna inför årets marknad. En gång i månaden träffas vi därefter fram till semestern ungefär, då vi träffas lite oftare för att knyta ihop säcken.

Det arbete kommittén sysslar med innan marknaden är bl.a. att boka underhållning, aktiviteter, ordna personal, boka städning, ändra bussar och framför allt boka knallar!

 

Utan våra knallar så blir det ingen marknad och vi har nästan varje år haft över 100 knallar på plats.

 

När marknadsdagen väl är här drar arbetet igång redan vid 05.30 tiden på morgonen, då knallarna börjar rulla in och vill hitta sin plats för att kunna bygga sitt marknadsstånd.

 

Morgonen fortlöper med att hänvisa folk till sina platser, sätta upp program och göra soundcheck på scen, dirigera trafiken och mycket mer fram till kl. 10.00 då marknaden invigs, ofta med hjälp av en duktig musikkår. När marknaden är över är det dags för städning och eftersom vi nu är inne på den 35:e marknaden i ordningen så har vi numera en välinarbetad rutin och när kl. är 18.00 är gatorna

rena och fina igen.

 

Vilka är då människorna i marknadskommittén?

Petra Mehtola är sammankallande och programansvarig, Tomas Jendrot är kassör, Kerstin Magnusson har hand om våra knallar. I kommitten har vi även representanter från idrottsalliansen som består av de två stora idrottsklubbarna i Bredaryd: Magdalena Forsberg och Camilla Rinaldo Miller från BIK. Fredrik Eriksson och Lars-Göran Larsson från BSOK.

 

Hela gänget sittandes i en katamarat på Bolmen. Fr. vänster: Kerstin, Fredrik, Magdalena, Petra, Camilla, Tomas, Lars-Göran och Andreas.

 

Ungefär en månad efter marknaden är avklarad träffas kommittén för en avstämning då man går igenom hela dagen, vad har gått bra/dåligt osv. allt för att nästa marknad ska bli så bra som möjligt.

 

Efter det väntar några månaders vila innan det är februari igen...